NVM

De NVM is de grootste Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen.
De NVM-Wonen makelaar/taxateur is dé adviseur voor particuliere en professionele opdrachtgevers in alle facetten van de woningmarkt: koop, verkoop, huur, verhuur en taxatie van een woning.
NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM.

De NVM is de grootste branchevereniging in de makelaardij met meer dan 110 jaar ervaring. Als je een woning koopt wil je er zeker van zijn dat alles goed geregeld wordt. Als je kiest voor een NVM-makelaar kies je voor deskundigheid en kwaliteit. Een NVM-makelaar word je namelijk niet zomaar:
•   Iedere NVM-makelaar heeft een afgeronde makelaarsopleiding. Jaarlijks dient hij te voldoen aan de vastgestelde educatieverplichting om zijn kennis up-to-date te houden.
•   De NVM-makelaar kent de lokale markt en geldende woningprijzen goed en is op de hoogte van alle aspecten van aan- en verkoop en juridische haken en ogen.
•   Hij heeft een uitgebreid netwerk en toegang tot de NVM-database, waardoor hij als eerste op de hoogte is van nieuwe woningen op de markt.
•   Hij heeft bouwkundig inzicht, kan je woning taxeren en je adviseren over ontbindende voorwaarden.
•   De NVM-makelaar houdt zich aan de NVM Erecode. De NVM Erecode bevat gedragsregels waar iedere NVM-makelaar zich aan dient te houden.

(bron: NVM website)